Noi reglementări în Educație. Câte ore își vor petrece elevii pentru temele de acasă


Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat la sesiunea online „De vorbă cu Ministrul tău” că luni va semna un ordin prin care se va reglementa câte ore poate și trebuie să lucreze la teme un elev, în afara școlii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministrul a precizat că pentru învățământul primar, timpul pe care trebuie să îl petreacă un elev pentru a face teme nu trebuie să depășească o oră iar la gimnaziu, două ore. La liceu, timpul va fi ceva mai mare iar la clasa pregătitoare nu se dau teme acasă.

„Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate și trebuie să lucreze un elev sau o eleva în afara școlii, pentru temele de acasă. Ceea ce se întamplă este că vacanțele de vară se transforma într-un fel de competiție, de concurs: câte sute sau mii de probleme să rezolvăm.
Noi, oamenii maturi, așteptăm vara pentru a putea să ne relaxăm, să ne odihnim. Iar elevii trebuie să lucreze încontinuu, în așa fel încât în septembrie, când ajunge la școală, să nu o supere pe doamna învățătoare sau pe doamna dirigintă și să vină cu caietul de teme facute. Dacă nu se înțelege chestiunea aceasta printr-o pedagogie naturală, pe care ar trebui să o trăim, să o respirăm în mod firesc, atunci legiuitorul, în cazul de față ministrul Educației, dă un ordin prin care spune, de pildă, că la învățământul primar, la clasa pregătitoare, nu se dau teme acasă”, a explicat ministrul educației, Mircea Dumitru

El a aratat că pentru învățământul primar, timpul pe care trebuie să îl petreacă un elev pentru a face teme nu trebuie să depășească o oră iar la gimnaziu, doua ore.
„Pentru învățământul primar, de asemenea, este un cuantum de ore pe care trebuie să îl petreacă acasă ca să facă temele, care nu trebuie să depășească o oră. Pentru învățământul gimnazial, crește gradual la două ore. Pentru liceu, sigur că trebuie să fie ceva mai mare.” – a mai spus ministrul

Mircea Dumitru a mai precizat ca acest lucru nu înseamnă că elevilor li se interzice să lucreze mai mult, dacă ei vor, acest lucru.

D.M.B.
PUBLICITATE