Noi măsuri pentru cei care vin în România de sărbători

​Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis astăzi ca persoanele care vin în România în peroada 10 decembrie – 8 ianuarie și sunt nevaccinate sau n-au trecut prin boală intră în carantină pentru 10 zile, indiferent de zona din care vin și chiar dacă au un test RT-PCR negativ. Carantina de 10 zile se aplică și în cazul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală dacă nu au un test negativ la intrarea în țară.

Modificarea privind regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor  care sosesc în România, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • introducerea testului RT-PCR pentru – exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenților, cetățenilor români sau cetățenilor cu domiciliul sau reședința în afara României care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.
  • exceptarea de la măsura carantinei a angajaților sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională care se întorc în România de la activități desfășurate în interes profesional în afara țării din statele terțe dacă sunt vaccinați ori au trecut prin boală.
  • reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin  boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR.
  • eliminarea posibilității de a ieșii din carantină în a 10 zi dacă efectuează test RT-PCR in a 8 zi.

Documentul integral poate fi citit AICI

HCNSU nr. 113 din 10.12.2021
PUBLICITATE