Noi locuri de parcare și proiecte pentru parcări supraetajate în Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț anunță pregătirea proiectelor pentru amenajarea a 167 de noi locuri de parcare. În plus, administrația locală lucrează și la proiecte pentru construcția de parcări supraetajate, ca soluție pe termen lung pentru deficitul de spații de parcare din oraș.

Proiectele curente vizează amenajarea locurilor de parcare pe șapte amplasamente diferite, cu un număr total de locuri cuprins între 102 și 108.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre locațiile vizate se numără Strada Fermelor, Strada Dimitrie Leonida, Strada Mihai Stamatin, Strada Eroilor, Strada Ape Minerale, Strada Clement Pompiliu, și Strada Profesor Ion Negre. Aceste proiecte sunt în diferite etape de proiectare, cu majoritatea deja în curs de obținere a documentațiilor necesare.

În cadrul unor proiecte separate de sistematizare rutieră, se vor înființa adițional 65-68 de locuri de parcare pe amplasamente ca Strada Prof. Ion Negre, Strada Bradului, Strada Paharnicului, și Piața 22 Decembrie.

Aceste noi spații de parcare vor fi amenajate în spic pentru a optimiza utilizarea spațiului disponibil.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Primăria Piatra-Neamț pregătește documentațiile necesare amenajării de noi locuri de parcare pe raza municipiului. În urma acestor operațiuni, numărul spațiilor destinate parcării mașinilor va crește cu cel puțin 167 de locuri noi de parcare. Mai mult, sunt în curs de elaborare proiecte pentru construirea de parcări supraetajate.

În aceste zile, sunt în proiectare lucrări de amenajare a parcărilor pe 7 amplasamente, numărul total de locuri ce vor fi înființate fiind cuprins între 102 și 108 spații de parcare: 

 • Strada Fermelor (intersecție cu str. Stamatin) – 15 locuri;
 • Strada Dimitrie Leonida (spate bloc 101) – 10 locuri;
 • Strada Mihai Stamatin (zona biserica Sf. Cuvioasa Paraschiva) 26-30 locuri;
 • Strada Eroilor (intersecție cu str. Florilor) – 18 locuri;
 • Strada Ape Minerale (spate bloc C4) – 3 locuri;
 • Strada Clement Pompiliu – 20-22 locuri;
 • Strada Profesor Ion Negre (spate bloc A5) – 10 locuri.

De asemenea, în urma proiectelor de sistematizare rutieră aflate în lucru, se vor mai înființa încă 65-68 de locuri de parcare (în spic) pe următoarele amplasamente:

 • Strada Prof. Ion Negre – 15 locuri
 • Strada Bradului – 30 locuri
 • Strada Paharnicului – 5 locuri
 • Piața 22 Decembrie – 15-18 locuri

„Avem soluții pentru compensarea deficitului de locuri de parcare din oraș. Cu marea majoritate a locurilor noi de parcare suntem deja în proiectare, la celelalte suntem în curs de obținere a certificatelor de urbanism. La începutul anului am dat în folosință 158 de locuri noi de parcare aferente coridoarelor Dimitrie Leonida și Mihai Viteazul, acum continuăm cu peste 167 de locuri în mai multe zone din oraș. Parcările sunt una dintre problemele cele mai stringente ale orașului, așa că în paralel căutăm alte spații în care să înființăm locuri noi și lucrăm la proiecte pentru parcările supraetajate.” a subliniat primarul Andrei Carabelea.

PUBLICITATE