Noi dezvăluiri după tragedia de la ATI. Cine s-a ocupat de întregul circuit de mutare a secției

Apar primele declarații importante după tragedia de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Potrivit ziarului Libertatea, un personaj cheie în scandalul mutării secției ATI (în care imediat după incendiu, DSP a spus că nu știa despre mutare) este medicul epidemiolog al spitalului și angajatul DSP, Cătălin Herghelegiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Herghelegiu este organizatorul mutării secției ATI iar acesta nu a trimis actele la avizat decât duminică dimineață, după incendiu, susține pentru sursa citată șeful secției de terapie intensivă Liviu Ungureanu.

”Noi am căzut în capcana asta, pentru că știam că e și la noi, și la DSP (n.r. – despre Herghelegiu) și am zis că el știa tot, conducerea știa… A fost o mare confuzie. Noi am concluzionat că DSP e informat direct. Oricum vorbisem și cu alți doctori de la DSP, trimisesem și un plan cu noua situație”.

Ungureanu mai spune că a trimis la DSP o adresă, la începutul procedurii iar că aceștia și-au dat „OK”-ul, dar nu în scris.

Șeful ATI susține că aflase inclusiv că, pe lângă adresa trimisă la DSP chiar de el, medicul epidemiolog făcuse schițe detaliate ale mutării. După incendiu, a aflat că medicul de la DSP a trimis hârtiile abia duminică dimineața, după ce s-a produs tragedia.

Pe de altă parte, Cătălin Herghelegiu spune că afirmațiile sale din conferința de presă, când anunța de pe 4 noiembrie de această mutare, nu țin loc de acte oficiale.

La rândul său, și prefectul de Neamț susține că anunțul din conferința de presă nu ține loc de aviz din partea DSP: „Într-o conferință de presă poate să zică oricine orice

Mai multe puteți citi AICI

PUBLICITATE