Ninsori în județele din zona Moldovei. Starea drumurilor în această dimineață (4 aprilie)

La această oră ninge în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea și este lapoviță în Iași, Vaslui și Botoșani. – transmite o informare a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP)

DRDP IASI a acționat cu 24 AUTOUTILAJE fiind răspândite 74 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT [Nisip – 8T, Sare – 66T], în intervalul 03.03.2023 ora 17:00 – 04.03.2023 ora 06:30, astfel:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

– SDN Bacău: s-a acționat cu 8 autoutilaje și s-au răspândit 29 TONE material antiderapant [Sare – 29T], pe DN 11, 11A, 12A, 12B, 2G;
– SDN C-lung Mold: s-a actionat cu 7 autoutilaje și s-au răspândit 22 TONE material antiderapant [Nisip – 8T, Sare – 14T], pe DN 17, 17A, 17B, 18, 2E;
– SDN Piatra Neamt: s-a acționat cu 9 autoutilaje și s-au răspândit 23 TONE material antiderapant [Sare – 23T], pe DN 2, 12C, 15, 15B, 15C, 15D, 15F, 15G, 17B;

În acest moment pe raza DRDP IAȘI acționează 55 de autoutilaje.

Pe raza DRDP Iași carosabilul este umed, motiv pentru care recomandăm prudență mărită și adaptarea vitezei la condițiile de drum.

Situația la nivel național:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 11 Târgu Secuiesc-Onești, în afara localității Oituz, județul Covasna, s-a produs un accident rutier între două autovehicule, o persoană rănită a fost descarcerată și primește îngrijiri medicale la fața locului. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, estimându-se reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil, astfel că traficul rutier este oprit pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov.

Circulația rutieră se desfășoară alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 – 155 al DN1, în zona localității Timișu de Jos, județul Brașov, în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe celelalte artere rutiere din țară se circulă preponderent pe un carosabil umed, fiind semnalate ploi, nefiind impuse restricții de trafic.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie. Vizibilitatea în trafic este bună, valorile sunt normale, dar este semnalat vânt lateral puternic.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

PUBLICITATE