Nicolae Ciucă, despre cel mai important eveniment politic din UE, înaintea alegerilor europarlamentare

Bucureștiul devine centrul atenției politice europene, găzduind congresul Partidului Popular European (PPE) la Romexpo, cu participarea unor lideri europeni marcanti. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, evidențiază importanța evenimentului pentru viitorul Europei și al României.

Bucureștiul găzduiește azi și mâine congresul Partidului Popular European (PPE), unul dintre cele mai importante evenimente politice europene ale anului, la Romexpo. Peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, inclusiv lideri de marcă ai Uniunii Europene, se reunesc pentru a discuta viitorul Europei și a lua decizii vitale pentru cetățeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Organizat de Partidul Național Liberal (PNL) în parteneriat cu PPE, congresul beneficiază de prezența președintelui Comisiei Europene, președintelui Parlamentului European, șefi de state și de guverne, precum și a comisarilor europeni.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, subliniază că acest congres este un semn al unității și solidarității și reprezintă o platformă pentru decizii esențiale destinate îmbunătățirii vieții cetățenilor din Europa și din România.

Acest congres este văzut ca un moment de recunoaștere a rolului crucial al României în cadrul familiei politice europene și a contribuției PNL la promovarea valorilor și politicilor de centru-dreapta.

“Mă bucur foarte mult că am primit această decizie, ca Partidul Popular European să desfăşoare în următoarele trei zile congresul popularilor europeni aici în Bucureşti. Este un semn de recunoaştere a importanţei pe care Partidul Naţional Liberal o reprezintă în interiorul familiei popularilor europeni, în familia de centru dreapta a politicii europene.
Şi în acelaşi timp este un semn de recunoaştere a relevanţei pe care România o are pentru tot ceea ce înseamnă solidaritatea, unitatea şi măsurile, deciziile care vor fi luate pentru viitorul Europei.”

Nicolae Ciucă remarcă progresul României de la aderarea la Uniunea Europeană, evidențiind creșterea PIB-ului per capita și consolidarea poziției țării pe scena europeană.

Ceea ce este cel mai important de subliniat este că trebuie să ne aducem aminte că în 2007 România a devenit membru cu drepturi depline a Uniunii Europene (…) Şi aş vrea să vă dau doar o singură cifră, şi anume, dacă ne referim la PIB-ul per capita raportat la paritatea puterii de cumpărare faţă de media europeană, în 2007 ne găseam la 40%, astăzi România este la 80% şi sunt perspective şi avem potenţial să putem să creştem în continuare.

(…) Semnul sub care se desfăşoară acest congres este unul al unităţii, este unul al solidarităţii şi este unul al deciziilor pe care trebuie să le luăm pentru cetăţenii Europei, pentru cetăţenii României, pentru tot ceea ce înseamnă siguranţa şi securitatea în perioada imediat următoare, pe termen mediu şi, de ce nu, deciziile la un astfel de congres trebuie să vizeze obiective pe termen lung.”

Temele principale ale congresului includ sprijinul pentru economia românească, agricultură, industria autohtonă și securitatea internă și externă a Uniunii Europene. Aceste discuții reflectă angajamentul PPE și al PNL de a promova dezvoltarea, progresul și bunăstarea, subliniind importanța politicii de centru-dreapta în realizarea acestor obiective.

„Măsurile pentru care europarlamentarii noştri au negociat şi pentru care au reuşit să obţină rezultate în ceea ce înseamnă sprijinirea economiei româneşti, sprijinirea fermierilor, sprijinirea industriei autohtone, a mediului de afaceri autohton (…) sunt dezideratele Congresului EPP. Acestea se referă la trei chestiuni foarte importante.

Şi anume, discutăm despre modul în care vom reuşi să luăm decizii pentru a susţine cetăţenii Uniunii Europene, cetăţenii României, pentru că aici este munca noastră, implicarea, responsabilitatea noastră ca membri ai familiei populare să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a sprijini cetăţenii României şi a le da încrederea în măsurile şi în politica de centru dreapta, în politica liberală. De asemenea, discutăm de modul în care…al doilea deziderat, modul în care prezervăm valorile politicilor de centru dreapta. Şi am văzut că ele nu au avut alt obiectiv acela de a crea dezvoltare, de a crea progres şi de a genera bunăstare. Şi nu în ultimul rând, cel de-al treilea deziderat (…)acela de a asigura securitatea internă şi externă a Uniunii Europene şi a fiecărei ţări în parte.

PUBLICITATE