Nemțeanul Vlad Roşu, printre cei 40 de jandarmi români instruiţi de cei mai buni experţi chinezi

În perioada 11 septembrie – 6 octombrie a.c., la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia s-a desfăşurat un stagiu de pregătire în domeniul artelor marţiale cu jandarmi români, sub îndrumarea unui colectiv de instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Populare Chineze.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, timp de o lună de zile,  sergentul major Vlad Roşu din cadrul Detaşamentul 1 Mobil, alături de alţi jandarmi încadraţi în domeniile de ordine publică din unităţile Jandarmeriei Române, a făcut obiectul unui program comun de instruire unde a învăţat tehnici de kata şi kumite de la experţii chinezi şi a beneficiat de o pregătire intensă pentru a-şi cunoaşte limitele fizice şi psihice. Stagiul de pregătire în domeniul artelor marţiale a creat premisele pentru însuşirea de către personalul Jandarmeriei Române, a tehnicilor de autoapărare, cu sprijinul celor mai buni specialişti în domeniu.

Sergentul major Vlad Roşu, are 23 de ani, este originar din Buda-Oşeşti, judeţul Vaslui, absolvent şi şef de promoţie al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în anul 2016 iar în prezent face parte din colectivul Jandarmeriei Neamţ.

PUBLICITATE