Nemțeanul Radu Păltineanu, ”prizonier” în Noua Zeelandă din cauza pandemiei de COVID-19

Pietreanul Radu Păltineanu a rămas blocat, alături de iubita sa, Irina Repede, în Noua Zeelandă, din cauza epidemiei de coronavirus. După ce a traversat pe bicicletă cele două Americi, Radu și prietena sa au luat la pas această țară din emisfera sudică, unde vor parcurge 3000 km pe jos.

Aventura celor doi în Noua Zeelandă, numită și tărâmul de la capătul pământului, a fost plină de evenimente neprevăzute, dar pentru a împărtăși impresiile de călătorie cu alți pasionaţi de aventură, Radu Păltineanu ţine un jurnal pe contul de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mamă, cum e jungla asta! Ne-a prins sezonul ploios fix în cea mai împădurită zonă pe care o avem de traversat în nordul țării și am avut de dus lupte grele cu noroiul și vegetația luxuriantă care face orientarea extrem de dificilă uneori. A traversa Noua Zeelandă înseamnă să-ți faci cale prin cele mai sălbatice colțuri, dar avantajul este că atunci când mai nimerim prin câte vreun cătun, localnicii ne primesc cu brațele deschise și ne simțim super apreciați și ajutați”.

Atunci când se termină poteca, îți faci drum prin apă. Cel puțin asta trebuit să facem noi preț de câțiva kilometri buni, pe cursul râului Mangapukahukahu, care, la un moment dat formează și niște chei. Se pare că fiecare kilometru al acestei traversări de 3.000 de km ne ține în priză și ne rezervă noi și noi provocări.

În seara asta dormim după gratii, într-o fostă închisoare, transformată între timp în hostel tematic. Hai că am trăit să o văd și pe asta! Nu ar fi totuși o premieră fiindcă în închisori am mai dormit (în Mexic m-a găzduit poliția într-o celulă din arest 2 nopți).

Atunci când am decis să pornim în această nouă aventură prin care încercăm să străbatem Noua Zeelandă la pas, am căutat pur și simplu să transformăm o situație de criză, într-o nouă oportunitate.

Filmul primei părți din călătoria noastră de 3000 de kilometri prin Noua Zeelandă, după ce am rămas blocați de pandemie în această țară uimitoare. Vizionare plăcută!”

Atunci când am decis să pornim în această nouă aventură prin care încercăm să străbatem Noua Zeelandă la pas, am căutat pur și simplu să transformăm o situație de criză, într-o nouă oportunitate.Filmul primei părți din călătoria noastră de 3000 de kilometri prin Noua Zeelandă, după ce am rămas blocați de #pandemie în această țară uimitoare. Vizionare plăcută!An adventure powered by Garmin Romania__________Ne puteți urmări și pe Instagram:https://instagram.com/radu.paltineanuTraseul nostru îl găsiți aici:https://www.strava.com/athletes/8442645Ne puteți susține cu o donație:paypal.me/radupaltineanu

Gepostet von Radu Păltineanu am Dienstag, 23. Juni 2020

 

PUBLICITATE