Nemțeanul care a evadat din penitenciar, astăzi (3 august), a ucis, în anul 2000, un copil de 9 ani

Un deţinut condamnat la 20 ani pentru omor, care îşi ispăşea pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă, a evadat în dimineaţa de joi, 3 august, de la punctul de lucru în care fusese repartizat. Deținutul, Valentin Perdeicu, are 38 de ani, este din județul Neamț, făcea 20 ani de închisoare la Poarta Albă şi mai avea câteva luni până la comisia de liberare condiţionată (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit publicației Monitorul de Neamț și Roman, bărbatul ar fi ucis, în anul 2000, un copil de 9 ani.

Crima s-a petrecut pe 24 iulie 2000 când, după ce a consumat alcool și din dorința de răzbunare, a fost hotărît să facă moarte de om. Astfel, pentru că nu a găsit persoanele pe care voia să le omoare, Perdeicu s-a răzbunat pe un copil de 9 ani.

„Copilul a fost ademenit să meargă să facă o baie si în timp ce se bălăcea, Perdeicu s-a apropiat pe la spate si, prinzîndu-l de gît, l-a izbit repetat cu fata de bolovanii din albie, tinîndu-l cîteva minute cu capul în apă. I-a dat drumul doar cînd a fost sigur că acesta s-a înecat. Pentru a nu fi descoperit cadavrul, a pus peste el două scînduri groase si un bolovan de aproximativ 30 de kilograme. După crimă, Valentin Perdeicu a mers acasă si a povestit cele petrecute. La anchetă, a declarat că a ucis pentru a se răzbuna si că s-a gîndit mult la modalitatea de a-l omorî pe I. C.: prin sugrumare, în bătaie sau prin înec. Ultima variantă i s-a părut cea mai usoară”. – notează Monitorul

Mai multe puteți citi – AICI

Vezi și Alertă și în județul Neamț, după evadarea deținutului! Mai multe filtre de poliție

PUBLICITATE