Nemțeanca Sabina Fîrțală felicitată de Guvernul României pentru rezultatul la olimpiadă


firtala guvernGuvernul a felicitat, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook, lotul olimpic de chimie al României, care a cucerit șase medalii – două de aur, două de argint și două de bronz -, la a 50-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev”, desfășurată în perioada 1 – 8 mai, la Moscova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Medaliile de aur au fost obținute de Andrei Iliescu (clasa a XII-a — Liceul Internațional de Informatică din București) și Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a — Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța). Ambii elevi au fost laureați cu aur și argint la ediția precedentă, însă, spre deosebire de anul trecut, Andrei Iliescu a reușit să se claseze pe locul I cu punctaj maxim. – notează Agerpres

Medaliații cu argint sunt Cristian Robert Râclea (clasa a XII-a — Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Galați), care și-a egalat performanța din 2015, și Mihnea Daniel Zoican (clasa a XII-a — Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București).

Medaliile de bronz au revenit elevelor Georgiana Sabina Fîrțală (clasa a XII-a — Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț) și Raluca Dărăuță (clasa a XII-a — Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău).

La această ediție jubiliară a concursului au participat 120 de elevi din 19 țări.

PUBLICITATE