Negociere pentru viața unui nou-născut. Intervenția Poliției Neamț după o naștere la domiciliu

Echipaje ale Poliției și Ambulanței Neamț au fost mobilizate pentru o intervenție de urgență la domiciliul unei femei care a dat naștere unui copil pe cale naturală, dar a refuzat inițial îngrijirile medicale esențiale. Negociatorii, atât prezenți la fața locului cât și telefonic, au lucrat pentru a permite accesul medicilor în imobil.

Un incident neobișnuit ce a avut loc la data de 11 februarie în municipiul Roman, când Serviciul de Ambulanță a fost solicitat să intervină la domiciliul unei femei de 32 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit Serviciului de Ambulanță Neamț incidentul a avut loc în jurul orei 15:00, când un echipaj a fost solicitat pentru o naştere la domiciliu a unui băiețel.

Femeia a născut la ora 9:40 un băiețel în propria casă, fără asistență medicală, situație care a pus în pericol atât viața sa cât și pe cea a copilului prin refuzul de a permite accesul cadrelor medicale pentru efectuarea procedurilor necesare după naștere, inclusiv îndepărtarea placentei și a cordonului ombilical.

Alertați despre gravitatea situației, un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu un echipaj medical, s-au deplasat la locuința familiei.

După ore de negocieri, în care au fost implicați doi negociatori – unul prezent fizic și altul telefonic, familia a permis în cele din urmă accesul medicului în imobil pentru a examina starea de sănătate a mamei și a nou-născutului.

La data de 11 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost solicitați să intervină la un imobil din municipiul Roman, unde o femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Roman, a dat nastere pe cale naturală, fără asistență medicală, unui copil de sex masculin și nu permite accesul cadrelor medicale în imobil, pentru îndepărtarea placentei și a cordonului ombilical.

Având în vedere faptul că viața mamei și a nou născutului ar fi putut fi pusă în pericol, la fața locului s-a deplasat un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și un medic.

În urma negocierilor, familia a permis accesul în imobilul a cadrelor medicale, pentru examinarea stării medicale a celor doi.

În activitatea de negociere a fost implicat atât negocitorul prezent la fața locului cât și un al doilea negociator, telefonic.” – a transmis Poliția Neamț

PUBLICITATE