Neamț: Ziua Națională sărbătorită la Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)

Ziua Națională a României a fost serbată, ca în fiecare an, la Piatra-Neamț.

Începând cu ora 12:00, a avut loc ceremonia și parada militară organizată cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Mii de oameni au participat la acest eveniment organizat în Piața Ștefan cel Mare.

După intonarea Imnului Național al României și slujba de Te-deum au urmat discursurile oficialităților municipale și județene.

Momentul așteptat de toată lumea a fost defilarea militarilor, a tehnicii militare și de intervenție, cât și a drapelelor de luptă specifice.

Fiecare instituție din sectorul național de apărare, ordine publică și securitate (Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ,  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Direcţiei Regionale de Informaţii Moldova Nord şi Poliţia Locală Piatra-Neamţ) a defilat cu plutoane de militari și tehnică proprie.

Parada militară a fost urmată de un program artistic realizat de Grupul Folcloric „Floare de Colț” al Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, condus de prof. Georgiana Șerban Axinte.

PUBLICITATE