NEAMȚ: Zilele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț – ziua a doua

Zilele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, 13-15 noiembrie 2019, au un program bogat și joi, 14 noiembrie.

După deschiderea oficială, lansările de carte, prezentările, conferințele, târgul de științe și vernisajul de miercuri, 13 noiembrie, a doua zi începe, de la ora 9.00, cu reluarea sesiunii de comunicări științifice, în Sala Info-Club II, moderate, de data aceasta, de Elena-Mariana Angheluță, șef birou Biblioteca Județeană „Christian Tell“ Gorj.

De la ora 10:00, Sala Cupola va găzdui Târgul de științe organizat în parteneriat cu elevi și cadre didactice din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș“ Piatra-Neamț, prof. coordonator Grigoruță Oniciuc, ai Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț – inspector școlar prof. Florentina Ungureanu, inginer de sistem Ovidiu Nechita și ai Colegiului Tehnic „Gheorge Cartianu“ Piatra-Neamț – prof. Gabriela Brândușa Horlescu, prof. Simona Stanciu, prof. Livia Marinela Nicolae.

Începând cu ora 11.00, Academicianul Mihai Cimpioi va lansa cartea „Hyperion și Demiurg – «Luceafărul», mit și dramă existențială“, apărută la Editura „Princeps Multimedia“, în anul 2019; vor vorbi despre autor și despre carte scriitorul Daniel  Corbu și Filomena Corbu, directorul editurii; întâlnirea, care va avea loc în Sala Info-Club II, va fi moderată de Dan Iacob.

În Secția carte de artă și multimedia „Victor Brauner“, tot de la ora 11:00, va avea loc prezentarea și expoziția de carte „Iulia Hașdeu – genialul copil al culturii române…“, prilejuite de marcarea a 150 de ani de la nașterea scriitoarei. Prezentarea va fi susținută de bibliotecarele Daniela Anechitei și Mihaela Hristea.

De la ora 11.30, la Filiala de carte străină va fi organizată dezbaterea și prezentarea de materiale info-documentare cu titlul „Turism cultural nemțean – Casa Memorială «Mihail Sadoveanu» Vânători-Neamț, Casa Memorială «Ion Creangă» Humulești-Neamț, Mănăstirea Neamț“, având-o ca prezentator pe bibliotecara Lăcrămioara-Elena Dabija.

A doua parte a sesiunii de comunicări din această zi va începe de la ora 12:00, în Sala Info-Club II, urmând ca, de la ora 13.30, aceeași sală să găzduiască lansarea cărții „Cercetări literare. Scriitori și publiciști giurgiuveni“ scrisă de Nicolae Scurtu și apărută, anul acesta, la Editura Sud.

 Biblioteca gazdă va prezenta aparițiile editoriale recente, lansând volumele „Să cunoaștem istoria județului prin memoria comunității. Oameni, locuri, fapte“, volumul II, și „Veronica Micle – bio-bibliografie“.

Ziua va fi încheiată de conferința „Duhovnicul Justin Pârvu“ susținută de pr.prof. Vasile Păvăleanu, care-și va lansa cartea „Viața Cuviosului Părinte Justin Pârvu. Volumul al II-lea: 1964-1991. Din slavă în slavă“, apărută anul acesta la Editura Doxologia din Iași.

Despre personalitatea părintelui Justin și despre volumul amintit, vor vorbi pr.prof. Vasile Păvăleanu, Maica stavroforă Iustina Bujor, stareța Mănăstirii „Paltin“ de la Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, starețul Mănăstirii „Petru Vodă“ și pr. Valentin Tofan, protopop de Piatra-Neamț; moderatorul întâlnirii va fi Dan Iacob.

O expoziție de carte Justin Pârvu și un moment muzical susținut de Corul de maici al Mănăstirii „Paltin“ de la Petru Vodă, vor însoți evenimentul.

Reamintim că, în perioada Zilelor Bibliotecii, înscrierea este gratuită, pentru toate categoriile de utilizatori.

Clasele de elevi pot efectua vizite de documentare la toate secțiile bibliotecii, pentru cunoașterea oportunităților de informare, studiu, lectură și recreere, precum și pentru asimilarea unor deprinderi de muncă intelectuală.

PUBLICITATE