NEAMȚ: Zilele Bibliotecii „G.T. Kirileanu“, la final

Ediția 2019 a  Zilelor Bibliotecii „G.T. Kirileanu“ Neamț s-au încheiat ieri, 15 noiembrie, după ce au fost parcurse cele peste 25 de evenimente.

Majoritatea evenimentelor au constat în lansări de carte și conferințe, în ambianța salonului de prezentare de carte, a prezentării de produse, accesorii și consumabile pentru biblioteci, a expozițiilor de pictură, a târgului de științe, sesiunile de comunicări științifice profesionale, la care au participat numeroși manageri și bibliotecari de la bibliotecile publice din țară și din Republica Moldova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu» Neamț s-au desfășurat sub semnul Anului Cărții în România și coincidența face ca, noi, aici, în Neamț, să marcăm și 150 de ani de lectură publică.

Astăzi, bibliotecile publice și-au asumat un rol activ în afirmarea tradițiilor și valorilor locale.

Politicile culturale trebuie să devină o componentă cheie a strategiei de dezvoltare comunitară.

Este o mare bucurie pentru noi că ați venit într-un număr așa de mare pentru a ne fi alături fapt pentru care vă mulțumim“, a precizat Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene  „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Ne bucură faptul că, alături de breasla bibliotecarilor din țară, au fost prezente atât de multe persoane care onorează aceste manifestări culturale, profesionale și educative.

Am avut un schimb de bune practici, am putut învăță fiecare de la fiecare și astfel vom putea duce către comunitățile noastre reușitele fiecărei biblioteci.

Este un lucru esențial, deoarece numai prin acest mod, bibliotecile s-au putut adapta 3.000 de ani la necesitățile comunităților pe care le deserveau.

Vivat, crescat, floreat, la 150 de ani de la debutul lecturii la Piatra-Neamț!“, a spus Dragoș Adrian Neagu, manager al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila și vicepreședinte A.N.B.P.R.

Neamțul, Gorjul sunt județele care au o echipă foarte bună de bibliotecari.

Să nu uităm că oamenii sunt cei mai importanți într-o structură de acest fel. 

La Mulți Ani și felicitări pentru tot ce faceți!“, a transmis dr. Daniel Nazare, manager al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov.

PUBLICITATE