NEAMȚ: Zilele Asistenței Sociale marcate în Neamț

Sucursala Teritorială Neamț a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) în parteneriat cu DGASPC Neamț marchează în a doua jumătate a lunii martie Zilele Asistenței Sociale 2019 printr-o serie de activități menite să promoveze profesia și să apropie publicul de problematica cu care se confruntă asistenții sociali.

Seria acțiunilor a început pe data de 18 martie cu o campanie de distribuire de afișe și pliante de promovare a profesiei de asistent social la nivelul primăriilor din județ dar și la ONG-urile partenere cu atribuții în domeniu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe data de 19 martie mai mulți asistenți sociali din județ au participat la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, eveniment ce a avut loc la București și în cadrul căruia au fost premiați cei mai performanți profesioniști din țară.

Vineri, 22 martie, la sediul DGASPC Neamț a avut loc atelierul de lucru cu tema ”Promovarea importanței relațiilor umane”, activitate la care au luat parte asistenți sociali din tot județul și din toate domeniile de activitate.

Săptămâna 25-29 martie este dedicată promovării profesiei de asistent social prin organizarea mai multor întâlniri cu liceenii de la Colegiul Național Gheorghe Asachi Piatra Neamț și Colegiul Național Roman Vodă din Roman, unități de învățământ cu care Sucursala Neamț a CNASR are parteneriate durabile.

La întâlnirile cu elevii vor participa asistenți sociali de la DGASPC Neamț precum și de la Spitalul Județean Neamț, aceștia urmând să se adreseze în special elevilor de la clasele cu profil ”științe sociale”.

Liceenii, aflați în pragul alegerii viitoarei meserii, vor afla astfel despre frumusețea acestei profesii, despre importanța ei în societate și mai ales despre satisfacțiile oferite de faptul că intervențiile asistentului social pot schimba în bine destinele unor oameni.

Anual organizăm diverse evenimente prin care celebrăm profesia de asistent social și ne propunem să conștientizăm publicul asupra importanței acesteia în ierarhia socială. Evenimentele organizate în cadrul ZAS 2019 urmăresc să evidențieze progresele realizate în domeniul asistenţei sociale, să pună în lumină rolul asistentului social în contextul socio-economic actual şi, totodată, să militeze pentru importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi empatice și responsabile față de fiecare membru al ei“, a spus Mirela Negruș, președintele Sucursalei Neamț a CNASR și director general adjunct al DGASPC Neamț

PUBLICITATE