Neamț: Weekend cu 8 şoferi beţi la volan. Un tânăr a fost reținut

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare  au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un tânăr de 19 ani, din Girov sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 18 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au depistat pe DN 15 D un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitatea Girov, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au efectuate verificări în bazele de date şi au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere.

În urma probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ.

Astăzi, tânărul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În perioada 17 – 18 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii consumului de alcool la volan, ocazie cu care în urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorilor auto, au rezultat 8 valori cuprinse între 0,60 şi peste 1,10 mg/ alcool pur în aerul expirat, fiind demarate cercetări în acest sens.

Exemple de infracţiuni rutiere:

La data de 18 noiembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat pe bulevardul Republicii,  un autoturism condus de un bărbat, de 31 de ani, din Roman.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat,

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Faţă de bărbat, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

PUBLICITATE