Neamț: Vremea, în încălzire ușoară. Cum se circulă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din Moldova se desfășoară normal, fără probleme cauzate de starea vremii sau a carosabilului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Excepție face DN 2, pe tronsonul Focșani – Râmnicu Sărat, unde, la km 164+650, pe raza localității Dumbrăveni, o parte din încărcătura unui autocamion (navete cu băuturi răcoritoare) a ajuns pe partea carosabilă, întrucât șoferul autovehiculului nu a adaptat viteaza în curbă. Nu s-au înregistrat victime. Echipele DRDP Iași intervin la această oră pentru curățarea porțiunii de drum afectate.

Carosabilul este uscat, cu unele porțiuni umede în zona de munte a județelor Suceava și Neamț.

La nivelul DRDP Iași, în noaptea de 02/02 decembrie 2018, s-a patrulat și s-a acționat preventiv 58 de autoutilaje și s-au răspândit 26 tona material antiderapant.

Temperatura aerului este cuprinsă între -10° la Bârlad (județul Vaslui) și ) -4° la Piatra Neamț.

La nivel național, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră se circulă în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate sub 200 de metri, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi pe Autostrada A4 Ovidiu – Agigea, precum şi pe mai multe artere rutiere din judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Tulcea şi Vâlcea.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în condiţiile vizibilităţii reduse din cauza ceţii, conducătorii auto sunt sfătuiţi să sporească atenţia, să conducă prudent, evitând să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să utilizeze luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă din dotarea autovehiculelor şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule.

Se menţin cinci drumuri naţionale închise, respectiv:

1. DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN2 şi DN17A Rădăuţi – Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 – str. Vasile Alecsandri – DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 – 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 – str. 1 Mai – str. Răducanu – str. Podu de Fier – str. Tiseşti – str. Semicercului – str. Bradului – intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur;

5. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) – Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

PUBLICITATE