NEAMȚ: Vrei să devii ofițer jandarm? Au început înscrierile!

Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț a început procesul de recrutare a candidaților în vederea participării la concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București – sesiunea 2021, pentru:

  •  7 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliție, pentru învățământul cu frecvență – domeniul de licență „Drept”, programul de studii universitare de licență/specializare „Drept”, specialitatea „jandarmi”;
  •  100 locuri cu taxă alocate personalului Ministerului Afacerilor Interne la Facultatea de Poliție, pentru învățământul la distanță (ID) – domeniul de licență „Drept”, programul de studii universitare de licență/specializare „Drept”;
  •  60 locuri alocate la Facultatea de Poliție pentru învățământul cu frecvență – domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”, programul de studii universitare de licență/specializarea „Ordine și siguranță publică”, specialitatea „jandarmi” (din care 2 locuri pentru 2 locuri pentru maghiari și 2 locuri pentru alte minorități), astfel:
  • 52 locuri alocate Jandarmeriei Române;
  • 2 locuri alocate SIE;
  • 1 loc alocat Comenduirii;
  • 5 locuri alocate SPP;
  •  6 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliție pentru învățământul cu frecvență redusă – domeniul de licență ,,Științe militare, informații și ordine publică”, programul de studii universitare de licență/specializarea „Ordine și siguranță publică”, specialitatea „jandarmi”.

Cererea-tip de înscriere se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic pe adresa [email protected], în perioada 28 iunie – 11 iulie, inclusiv sâmbătă și duminică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Candidații care au trimis cereri de înscriere vor primi un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs.

Dosarele se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, strada V.A. Ureche, nr. 4-6, Piatra – Neamț, județ Neamț, până la data de 23 iulie, ora 16:00.
Evaluarea psihologică a candidaților se realizează până la data de 21 iulie, în conformitate cu dispoziția Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne, potrivit planificării, care va fi comunicată ulterior. Evaluarea psihologică se susține înaintea examinării medicale.

Prin examinare medicală și evaluare psihologică se constată, de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, aptitudinea/ inaptitudinea, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situația în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situații, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. 

Probele de concurs (traseul practic-aplicativ și proba scrisă de verificare a cunoștințelor) se susțin la centrul zonal de selecție – Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni.

        Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 16 – 22 august 2021, iar proba de evaluare a cunoștințelor se susține în perioada 25 – 26 august 2021.

Evaluarea medicală se realizează potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 105/2020 pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă, în perioada 31 august – 19 septembrie. 

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site – ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru loan Cuza” la data de 22 septembrie 2021.

Activitățile de recrutare și selecție încetează pentru candidații aflați în următoarele situații:

  1. a) nu depun în termenul-limită stabilit dosarul de recrutare în volum complet;
  2. b) încearcă sau fraudează, prin orice mijloace, activitatea de recrutare și selecție;
  3. c) nu îndeplinesc în mod cumulativ condițiile și criteriile de recrutare și selecție.

Pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț sunt puse la dispoziție modele de documente necesare întocmirii dosarului de candidat, la secțiunea CARIERĂ – ADMITERE – Anunt recrutare candidati – admitere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București – sesiunea 2021

Informații suplimentare referitoare la condițiile de înscriere, întocmirea dosarului de recrutare, organizarea și desfășurarea probelor din cadrul concursului de admitere se pot obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț din Piatra Neamț, strada V.A. Urechea, nr. 4-6, la numărul de telefon 0233/230391, interior 24535/ 24574 sau de pe site-ul unității, accesând link-ul: http://www.jandarmerianeamt.ro/anunt-recrutare-candidati-admitere-la-academia-de-politie-alexandru-ioan-cuza-bucuresti-sesiunea-2021/ .

PUBLICITATE