Neamț: Vrea să fie despăgubit de primărie pentru că un copac i-a avariat mașina

Un romașcan a cerut administrației publice locale despăgubiri, după ce mașina lui a fost avariată de un copac căzut în timpul furtunii din 28 iunie, notează un proiect de hotărâre ce va fi votat în ședința ordinară din 26 iulie de consilierii locali din Roman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Costul reparațiilor autoturismului urmează a fi stabilit în urma efectuării unei expertize auto, de către un expert judiciar.

Conform expunerii de motive a proiectului, autoturismul era staționat într-o zonă utilizată în mod uzual ca și parcare de reședință, aflată în administrarea Primăriei municipiului Roman, componentele avariate ale acestui autoturism fiind consemnate în procesul-verbal întocmit de I.S.U Neamț.

Ținând cont situația fortuită determinată de condițiile meteo, precum și faptul că autoturismul era parcat pe domeniul public al municipiului Roman, nu se poate reține culpa conducătorului auto. De asemenea, nici în sarcina aparatului de specialitate al Primarului Roman nu se poate reține vreo culpă pentru nemarcarea arborelui, întrucât acesta era aparent sănătos, verde, înfrunzit și nimeni nu putea să prevadă posibila stare de pericol pe care ar fi putut să o producă.

Având în vedere răspunderea autorităților publice pentru administrarea domeniului public al municipiului Roman, pentru a evita declanșarea unui litigiu (fapt ce ar implica costuri suplimentare reprezentate de taxele de timbru, cheltuieli de judecată, etc), consider că se impune soluționarea pe cale amiabilă a acestei situații și achitarea contravalorii reparațiilor autoturismului. Pentru evitarea situației în care s-ar suporta cheltuieli peste valoarea efectivă a daunei sau peste valoarea maximă de despăgubire, apreciem că este necesar a se întocmi o expertiză auto de către un expert judiciar. – notează proiectul de hotărâre

PUBLICITATE