NEAMȚ: Viscol în Neamț: Drumuri blocate, case fără curent, mesaj prin Ro Alert

Potrivit unui raport emis de autorități în această seară, în jurul orei 20:10, ca urmare a Codurilor galben, portocaliu și roșu de viscol și ninsori, situația în județul Neamț se prezintă astfel:

  • localități fără curent electric:

– Sat Verșesti – nealimentat cu energie electrică;
– Sat Stefan cel Mare, oraș Tg. Neamț, sat Dumbrava, mun. Piatra Neamț – parțial nealimentate cu energie electrică;
Sunt 11 posturi de transformare nealimentate cu energie electrică; Sunt afectați 417 consumatori

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • Starea părții carosabile:

la ora raportării, este blocat drumul Girov – Hanu Ancuței, carosabilul este acoperit cu zăpadă și polei.

– pe DN 2 D (Gadinți – Poienari) s-a circulat cu greutate din cauza zăpezii; s-a acţionat pentru îndepărtarea zăpezii cu 1 ATB;

– Pe DJ 157H (Dochia – Mărgineni) un autoturism a ieșit în afara părții carosabile. La locul evenimentului s-a deplasat din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț 1 AFZM cu 2 subofițeri pentru degajare.

– Pe DJ 208 G (Girov-Hanu Ancuței) mai multe autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 5 subofițeri.

S-a transmis mesaj prin Ro Alert pt avertizarea populației din zona masivului Ceahlău pentru viscol puternic, vânt cu rafale de peste 140… 160 km/h, la ora 18.30.

  • Misiuni ale forțelor ISU între orele 13:00 – 20:00:

Misiune stingere incendiu sobă în com. Urecheni, sat Urecheni. Se deplasează din cadrul Detașamentul Tg. Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 5 subofițeri.

Misiune degajare bucată de tablă din acoperiș, mun. Piatra Neamț, Piața 22 decembrie. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 FRAP încadrat cu 5 subofițeri.

Incendiu coș de fum, sat Buruienești, com. Doljești. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.

Misiune degajare autocamion com. Girov. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.

Transport persoane dializate blocate în Ambulanță BGS la stația PECO din sat. Valea Ursului. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 șenilată și 1 Duster cu 3 subofițeri.

Incendiu sobă sat Cotu Vameș, com. Horia. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.

Misiune degajare autocar de la Patru Plus Trans intrat în șanț, zona Izvoare-Mărgineni. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra-Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 2 subofițeri.

Începând cu ora 19.00 s-a executat realizarea capacității operaționale la det. de pompieri Piatra Neamț cu 10 subofițeri.

Începând cu 05 februarie 2020, ora 18:00, autoritățile au decis restricționarea circulației autovehiculelor cu masă maximă admisă mai mare de 3,5 tone pe trei sectoare de drum din județele Iași și Botoșani, din cauza ninsorii abundente și a viscolului general, după cum urmează:

– DN 28B, Târgu Frumos (jud. Iași) – Frumușica, km 0+000 – 39+000;
– DN 28B, Frumușica-Botoșani, între km 39+000 – 71+100;
– DN 29, lim. jud. Suceava – Huțani – Botoșani, Km 21+670 – 37+900.

De asemenea, începând cu ora 18:30, se restricționează circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe următoarele sectoare din județul Iași:
– DN 28, lim. jud. Neamț – Târgu Frumos, între km 00+000 – 26+000;
– DN 28A, Târgu Frumos – Moțca, km 00+000 – 37+000.

Restricțiile au caracter temporar, perioadă în care DRDP (Direcția Regională de Drumuri și Poduri) Iași va interveni pentru asigurarea circulației cu utilaje dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

  • Situaţia meteorologică:

Este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD GALBEN valabilă în perioada 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00 intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea. În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

Este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD Portocaliu valabilă în perioada 05 februarie, ora 14:00 – 06 februarie, ora 08:00 intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m in zona Carpaților Meridionali și Orientali. În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD ROȘU valabilă în perioada 05 februarie, interval orar 18:00-23.00. În intervalul menționat va fi viscol puternic, vânt cu rafale de 140-160 km/h în zona de munte la cote de peste 1800 m.

PUBLICITATE