NEAMȚ: Viscol cu probleme: 2 accidente cu 6 victime

Primul viscol şi prima ninsoare mai consistentă au dus la apariţia primelor probleme în Neamţ, duminică, 29 decembrie.

S-au înregistrat două accidente rutiere soldate cu şase victime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ambele evenimente rutiere au fost provocate de neadaptarea vitezei la un carosabil acoperit cu zăpadă, unul dintre autovehicule intrând într-un parapet (vezi articolul AICI), iar celălalt într-un copac.

La data de 29 decembrie, în jurul orei 02:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 B, soldat cu rănirea a două persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat de 60 de ani, din localitatea Brusturi, conducea un autoturism pe DN 15 B, din direcția Timișești – Târgu-Neamț, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin stânga direcției sale de mers, intrând în coliziune cu un copac.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și a unui bărbat de 35 de ani, Brusturi, pasager în același autoturism.

Victimele au fost preluate și transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

PUBLICITATE