Neamț: Val de accidente în județul Neamț (VIDEO)

Ninsoarea și vremea rea au făcut victime pe șoselele din județul Neamț. Cel mai grav a fost accidentul din Dumbrava Roșie, unde o tânără de 29 de ani a decedat și alte 6 persoane au ajuns la spital (vezi articolul – AICI).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deși Neamțul nu se află sub Cod galben sau Cod portocaliu de ninsori, pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii grele, de iarnă.

Pe rețelele de socializare au apărut clipuri video cu cel puțin două accidente rutiere care au avut loc astăzi în Neamț. Într-unul dintre ele, un autoturism a intrat într-un parapet iar în altul două mașini s-au ciocnit.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să se informeze înainte de a porni în călătorie despre situaţia drumurilor pe traseul pe care intenţionează să se deplaseze, să nu plece dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. E important să aibă funcţionale sistemele de climatizare, să-şi asigure o bună vizibilitate în parbriz, lunetă şi geamuri laterale, să adopte o conduită preventivă la volan, adaptând viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru a reduce viteza, evitând astfel derapajul pe un caorosabil ud sau acoperit cu zăpadă.

PUBLICITATE