Neamț: Ursul de la Rezervația de Zimbri din Neamț, mutat la Zărnești

Un urs în vârstă de 26 de ani, rezident al Grădinii Zoologice „Dragoș Vodă” (cunoscută sub numele de Rezervația de Zimbri din Neamț), va fi transferat, joi, la sanctuarul de urşi de la Zărneşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Milioane de Prieteni, care manageriază rezervaţia de urşi din Zărneşti, ursul va fi preluat de la Neamț, va fi sterilizat și microcipat și va fi transportat în Sanctuarul Libearty.

Cazul ursului de la Dragoş Vodă este de ani de zile în atenţia Asociaţiei Milioane de Prieteni şi s-au făcut nenumărate reclamaţii şi sesizări privind situaţia lui, către autorităţile centrale.

De asemenea, zeci de reclamaţii au ajuns la Asociaţia Milioane de Prieteni şi de la vizitatorii Grădinii Zoologice de la Neamţ, reclamaţii care s-au mărit ca şi număr, în fiecare an, şi pe care AMP le-a transmis mai departe, către autorităţile centrale. – au declarat reprezentanții asociației într-un comunicat de presă

Grădina Zoologică Dragoş Vodă este în proprietatea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcţia Silvică Neamţ. Conducerea Direcției Silvice Neamț a decis predarea lui sub forma unei „donații în valoare de 1.000 de lei” (valoarea de inventar a animalului) către Asociaţia Milioane de Prieteni.

PUBLICITATE