NEAMȚ: Urs speriat de țipetele unei fete de 16 ani

Vineri, 20 august, în jurul orei 16.30, în urma unui apel la 112, echipajul de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz-Izvorul Muntelui a fost direcționat în localitatea Bicaz-Chei, zona Carierei de piatră, unde a fost semnalată prezența unui urs.

Ajunși la locul sesizării, jandarmii au constatat că ursul nu mai era prezent în zona indicată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Apelul a fost efectuat de o localnică, în vârstă de 16 ani, ce se deplasa către magazinul alimentar din zona „Concasoare” și, deși speriată, a reușit să povestească jandarmilor montani ajunși în zonă că, la vederea ursului, țipetele ei l-au speriat și acesta a traversat DN12C și s-a îndreptat către pădure.

La locul sesizării a fost prezent și un reprezentant de la Primăria Bicaz-Chei și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul ISU Neamț.

Apelanta a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

Din cele relatate de localnici ar fi vorba de același urs care își face prezența tot mai des în zona respectivă, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi.

Ultimul apel la 112 prin care a fost semnalată prezența ursului în aceeași zonă a fost în noaptea de 11 spre 12 august, la ora 03.50, când jandarmii au intervenit și au procedat la îndepărtarea animalului sălbatic din apropierea unei gospodării către zona împădurită

PUBLICITATE