Neamț: Urmărit internațional pentru furt deosebit de grav prin efracţie, prins de polițiști

Poliţiştii din Neamț, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat căutat de autorităţile din Suedia, pentru comiterea infracţiunii de furt deosebit de grav prin efracţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Roman au depistat pe strada Panaite Donici, un bărbat de 47 de ani, din Roman, urmărit la nivel internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea  infracţiunii de furt deosebit de grav prin efracţie, faptă prevăzută de Codul Penal Suedez, constând în aceea că în cursul anului 2017, ar fi pătruns prin efracţie într-o casă izolată din Suedia, de unde a sustras o importantă sumă de bani, bijuterii şi alte bunuri.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Până la îndeplinirea procedurilor de extrădare, bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

PUBLICITATE