NEAMȚ: Unul dintre „îngerii” lui Alexandru a ajuns europarlamentar

Unul dintre tinerii care au fost alături de Alexandru și tatăl lui, în zilele în care se lupta să trăiască, în spitalul din Belgia, a fost ales europarlamentar.

Este vorba de Ramona Strugariu, candidat pe listele USR-PLUS și care după votul din 26 mai, a prins un mandat de europarlamentar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ramona, alături de alți români din comunitatea din Belgia, au fost alaturi de familia lui Alexandru, contribuind financiar și implicându-se personal ca tatăl lui Alexandru să aibă toate condițiile în zilele în care era alături de fiul său, la spitalul de arși din Charleroi. (vezi articolul AICI)

Iată ce scria Ramona, imediat după ce Alexandru a ajuns la spitalul din Belgia:

Alexandru a ajuns acum un minut în spitalul de la Charleroi. A fost luat în grija echipei medicale de acolo. Pumnii strânși. Urmează zile lungi, dar eu cred cu toată ființa mea ca va fi bine. Dacă totul merge conform planului, băiatul de 29 de ani, rănit in explozia de la Piatra-Neamț, va ajunge în seara asta în Belgia, la Charleroi.
O sa avem mare nevoie de ajutor pentru doua chestiuni:
1. Tatal lui Alexandru va veni in Belgia fara absolut nimic. A ajuns la spital cu hainele de pe el si buletinul. Si asa a ramas. Trebuie sa ne mobilizam sa ii luam cele necesare, haine groase, obiecte de uz personal etc. E foarte frig aici, probabil va ramane o vreme in spital insotitor, trebuie sa ne mobilizam in comunitatea locala sa il ajutam.
2. Daca lucrurile merg bine, tatal lui Alexandru si Alexandru vor reveni in Romania la ceva ce nu mai exista. Nu mai au locuinta, totul a ars. Trebuie sa cautam solutii pentru ei, ca sa aiba la ce se intoarce, cu bine, acasa.
Sa speram ca totul va fi bine. Tinem aproape.

Acesta este unul dintre mesajele de pe grupul românilor din Belgia, pe care Ramona l-a postat.

Alături de ea au fost numeroși tineri care s-au implicat: Pavel Popescu, cel care a făcut posibil transferul acestuia la Charleroi, apoi Adina Clapa, Cornel Radu-Loghin, Petrescu Mădălin, Neagu Max, Adina Apostol și mulți alții.

Orașul Piatra-Neamt a trăit o emoție intensă în acele zile, toată lumea sperând că Alexandru să poată fi salvat. Din păcate, Alexandru nu a supraviețuit intervențiilor chirurgicale și a decedat câteva zile mai târziu.

Implicarea de atunci a Ramonei Strugariu și faptul că astăzi ea este europarlamentar, nu poate decât să ne dea speranța că va fi la fel de activă și hotărâtă pentru a rezolva problemele românilor din diaspora care nu sunt puține și nu sunt simple.

Îi dorim mult succes și îi mulțumim încă o dată pentru ceea ce a făcut pentru comunitatea noastră!

PUBLICITATE