NEAMȚ: Un turneu încununat de succes la Piatra-Neamț – Romanian International Youth Cup 2019 (FOTO-VIDEO)

Devotament, efort dus la extrem, dăruire, pasiune pentru sport, determinare… De toate acestea au dat dovadă cei 139 de sportivi din Anglia, Republica Moldova, Ucraina și România, care au participat la probele  U9, U11, U13, U15 din cadrul primei ediții a competiției ROMANIAN INTERNATIONAL YOUTH CUP 2019, desfășurată, sub egida Badminton Europe și a Federației Române de Badminton, la Sala Polivalentă din Piatra Neamț în perioada 11-13 octombrie 2019.

A fost un adevarat maraton competițional care, în numai trei zile, a totalizat un număr de 481 de meciuri pe cele șapte terenuri de badminton special amenajate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Concursul s-a bucurat de prezența unor sportivi de mare valoare, ceea ce a dus la un grad mare de spectaculozitate și suspans, multe meciuri terminându-se în setul decisiv.

Amintim aici doar unul dintre ele, finala Men Single U15, disputată între Dinu Pandele (CS Berceni) și Ben Hammond (Anglia) prestația lor ridicând publicul în picioare.

La festivitatea de deschidere, desfășurată sâmbătă la ora 12, au participat reprezentanți ai administrației locale, președintele Federației Române de Badminton – Elena Nicolae, președintele Federației de Badminton din Republica Moldova – Marian Stan, vicepreședintele Federației Române de Badminton – Mircea Agapi, Inspectorul General Adjunct – Claudia Moroiu, Inspectorul General Adjunct – Ioan Milea, Inspectorul de Educație Fizică și Sport – Anca Radu și Inspectorul Mircea Corlățeanu.

Organizatorul acestei competiții la Piatra Neamț a fost clubul de badminton ACS ANDRIANY Piatra Neamț, reprezentat de către domnii profesori Andrei Ursache și Constantin Hanganu, sprijiniți de părinți inimoși ce s-au implicat activ pentru desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment. (Bogdan Niță -director de concurs), Doru Munteanu, Dan Văideanu și Adi Potocianu.

Deasemenea întreg concursul a putut fi urmărit integral, live, pe canalul de Youtube.

Romanian International Youth Cup 2019 prin intermediul căruia părinții și susținătorii sportivilor din străinătate au putut viziona  meciurile copiilor lor din Sala Polivalenta din Piatra Neamț, fapt ce s-a dovedit a fi un mare avantaj al acestui turneu, înregistrându-se peste 2300 de vizualizări.

Participarea delegațiilor străine a putut fi posibilă și cu ajutorul unor oameni pasionați de acest sport, precum Cristina Mitchell, care a făcut posibilă participarea echipei din Anglia, precum și a domnului Marian Stan, președintele Federației de Badminton din Republica Moldova, care a facilitat participarea jucătorilor din Moldova și Ucraina.

De asemenea, cluburile din România a avut o participare masivă și au dat dovadă de un nivel extrem de ridicat de pregătire al sportivilor remarcându-se totodată calitatea și experiența antrenorilor.

Întreg turneul a fost gestionat cu profesionalism de secretarul de concurs Ionuț Grecea împreună cu o echipa de 9 arbitri.

Organizatori concursului au ținut să mulțumeascaă tuturor celor care le-au fost alături și în special celor care s-au oferit în ai ajuta prin sponsorizări, aici menționând:

– Primaria Piatra Neamt
– Consiliului Local Piatra Neamt
– Federatia Romana de Badminton
– Hercon Design – Bucuresti
– Dolinex – Piatra Neamt
– Volta Grup – Piatra Neamt
– Dinamic 92 – Piatra Neamt
– BS Print – Piatra Neamt
– Merlin’s Vitamin Aqua – Soci – Neamt
– CGC Agria SRL – Piatra Neamt
– Clinica dentara Simoestet – Piatra Neamt
– Grill & Burg – Piatra Neamt
– Petrom
– DJTS Neamt

Deși este un sport foarte putin cunoscut în România, evenimentul s-a bucurat de un feed-back extrem de pozitiv din partea celor prezenți.

La Piatra Neamț, din păcate, rezultatele excepționale și medaliile micilor sportivi sunt obținute cu eforturi extrem de mari din partea profesorilor dar și a părinților, locurile de antrenamente fiind unele precare, în condiții greu de imaginat.

În timp ce numeroase fonduri alocate de către instituțiile statului se îndreaptă către sporturi deja consacrate, care de multe ori, nici așa, nu aduc nici un rezultat notabil, dăruirea și pasiunea pentru un sport de sală a acestor copii aduc pe neașteptate competiții și rezultate de o asemena anvergura în ținutul Neamțului.

Organizatorii își doresc ca aceasta competiție – Romanian International Youth Cup – să devină un eveniment de tradiție la Piatra Neamț, pentru toți iubitorii acestui sport.

PUBLICITATE