Neamț: Un tânăr din Timiș, eroul pietreanului ars în explozie

Deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu, este cel care s-a implicat și s-a ocupat personal în cazul lui Alexandru, tânărul ars în proporție de 70% în explozia din Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta a luat legătura cu familia lui, a făcut toate demersurile pentru ca pacientul să poată fi transferat la un spital din Belgia și a fost mereu la curent cu starea tânărului.

Pavel Popescu are 31 de ani, este din județul Timiș și a ajuns cunoscut după cazul Colectiv, când s-a implicat în aducerea în România a unor medici norvegieni care să ajute la tratarea răniţilor. În 2015, era stabilit în Norvegia și a sunat din proprie inițiativă la un spital de arși din Norvegia și a convins câțiva doctori să vină în România pentru a prelua victimele tragediei de la Colectiv.

La 3 ani după Colectiv, cazul din Piatra-Neamț i-a atras atenția și s-a implicat direct în procesul de transfer al pacientului la un spital din Belgia.

Un foarte bun prieten, îmi spunea în urmă cu două ore că m-am desensibilizat total. Că am ajuns ca doctorii în fața operației. Asta pentru că mă auzea vorbind la telefon cu domnul Ionel, tatăl lui Alexandru, ars în explozia de la Piatra Neamț. Chiar dacă îmi exprimasem empatia și îl încurajam, în acele momente, ii dădeam tatălui instrucțiuni ferme și informații clare cu privire la pașii următori. 
Când prietenul meu mi-a spus „nu știu cum poți face asta atat de rece” m-am oprit pentru o secundă și curtemurându-mă, m-am întrebat: Pavel, când ai devenit atât de insensibil? 
După 4 ore de adrenalină primită în urma stresului cu procesul de transfer, când am reușit să am certitudinea că Alexandru pleacă în Belgia, l-am sunat din nou pe domnul Ionel să îi spun că am aranjat ca și el, să poată pleca cu fiul său în Belgia, să-i fie aproape. 
L-am întrebat dacă poate să îi aducă cineva un bagaj din Piatra Neamț pentru că probabil va pleca de la Iași.
Și-atunci, cu vocea tremurândă, domnul Ionel mi-a spus: „Domnule Popescu, totul e scrum. Totul a ars. Mai am hainele de pe mine și buletinul.”
Și-n timp ce mâna cu care țineam telefonul a început să-mi tremure, mi l-am imaginat pe tatăl lui Alexandru, pe un hol al spitalului din Iași, cu singurele haine pe care le mai avea și buletinul în buzunarul de la piept. Cu fiul său pe masa de operație, luptându-se pentru viață. Complet distrus. 
Acum plâng. Plâng în hohote. Și nu mă pot opri. 
Nu știu cum, dar haideți să-i ajutăm pe oamenii aceștia… – a fost trăirea împărtășită de Pavel Popescu pe Facebook, la miezul nopții.

Vezi și [VIDEO] Neamț: Incredibil! Pietreanul rănit în explozie nu poate fi transferat din cauza unui funcționar

PUBLICITATE