Neamț: Un tânăr de 18 ani a accidentat o bătrână care traversa strada și a părăsit locul faptei

Polițiștii au identificat conducătorul auto, care a accidentat o bătrână pe raza localității Pipirig și nu a anunțat Poliția despre eveniment.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În seara zilei de 25.03.2018 polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Pipirig au fost sesizați despre faptul că o femeie de 84 de ani, în calitatea de pieton, a fost victima unui accident rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce bătrâna se deplasa pe DC159, în direcția Boboiești spre Pipirig a fost acroșată de un autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la fața locului, continuându-și deplasarea.

Victima a fost preluată de la domiciliul său de un echipaj de ambulanță și transportată la Spitalul orașului Târgu Neamț, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ulterior, polițiștii au identificat conducătorul auto, un tânăr de 18 ani din Pipirig, care a părăsit locul faptei fără să anunțe evenimentul. Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Având în vedere că tânărul deținea permis de conducere de puțin timp, precizăm faptul că posesorii de permis de conducere de mai puțin de un an trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experienţă redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim acestora că viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică, iar în cazul unui accident rutier cu victimă, indiferent de starea victimei, evenimentul trebuie sesizat Poliției!

CE TREBUIE SĂ REŢINEŢI ÎN CAZUL UNUI ACCIDENT DE CIRCULAŢIE AL CĂRUI AUTOR PĂRĂSEŞTE LOCUL FAPTEI?

Numărul de înmatriculare al autovehiculului
Tipul şi culoarea autovehiculului
Avariile rezultate în urma accidentului
Semne particulare (modificări aduse caroseriei, surse de lumină auxiliare, dungi etc.)
Date despre conducătorul auto şi ocupanţii autovehiculului implicat în accident
Direcţia în care a plecat!
Pentru a depista infractorul şi a face dreptate, AVEM NEVOIE DE DVS.!
Contactaţi cât mai repede poliţia rutieră Sau Sunaţi la telefonul 112!

sursa: IPJ Neamț
PUBLICITATE