NEAMȚ: Un șofer beat a oprit mașina într-o conductă de gaz

Sâmbătă, 10 iulie, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au intervenit la un eveniment rutier, în localitatea Alexandru cel Bun.

Din primele verificări a rezultat că un bărbat de 51 ani, din Vaduri, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 157 C, ar fi intrat în coliziune cu o conductă de gaz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot pe linie rutieră, la data de 9 iulie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Giurgeni, care conducea un autoturism, în localitatea Valea Ursului, sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Reamintim că un grav accident rutier a avut loc în această dimineață, după ce o mașină condusă de un șofer beat a căzut de pe un pod din comuna Bodești. (vezi articolul AICI)

Poliţiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț sunt prezenți pe principalele artere rutiere și vor acționa pentru fluidizarea traficului, folosind sistemele de supraveghere video aflate în dotare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pe linia prevenirii și depistării celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate pentru instituția noastră, astfel că recomandăm cetăţenilor ca atunci când se află la volan, să ţină seama de următoarele sfaturi:

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

– În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

– Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Pentru a ajunge acasă în siguranță, la cei dragi, atragem atenția tuturor participanților la trafic că respectarea regulilor de circulație este obligatorie, polițiștii nemţeni fiind la datorie în primul rând pentru a preveni producerea accidentelor rutiere.

PUBLICITATE