Neamț: Un șofer beat a încercat să fugă după ce a produs un accident dar i-a luat foc mașina

Un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a încercat să fugă după ce a produs un accident dar i-a luat foc mașina. Incidentul a avut loc miercuri, 9 august, în jurul orei 22:00, în localitatea Ion Creangă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că un bărbat de 52 de ani, din Roman, a condus un autoturism în localitatea Ion Creangă, având direcția de deplasare către DJ207C.

Acesta, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu un autoturism  staționat în afara părții carosabile.

În urma impactului, conducătorul auto a încercat să părăsească locul accidentului accelerând puternic motorul autoturismului, care a luat foc.

Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost transportat la spital pentru recoltare de probe biologice.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul având o alcoolemie peste limita legală şi pentru refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform ISU Neamț, la fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Ca urmare a producerii incendiului, a ars autoturismul în proporție de 90%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurgeri de lichide combustibile”.

Cei de la Sericiul Județean de Ambulanță Neamț susțin că bărbatul a fost preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la spital cu traumatism buză inferioară.

PUBLICITATE