Neamț: Un preot din Neamț nu mai împărtășește pe cei care nu merg la referendum

Actualizare: Preotul și-a șters postarea de pe Facebook după ce cazul s-a mediatizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mesaj incredibil al unui preot din județul Neamț supărat, cel mai probabil, pentru prezența scăzută la referendum. Într-o postare pe Facebook, un preot paroh din comuna Zănești a anunțat că nu va mai împărtăși pe cei care nu participă la vot și că vor trebui să-și caute alt duhovnic.

Imi asum, ca duhovnic, nu voi mai da Sf. Impartasanie celor care sunt impotriva lui Hristos! O spun public pentru ca nu are rost sa vii sa-mi spui ca esti crestin ortodox, dar nu votezi pt familie. Cauta-ti alt duhovnic, mult succes! – este mesajul postat de acesta pe Facebook, în această seară (6 octombrie), la ora 20:30.

Credem ca s-a ajuns prea departe cu aceste abordări care nu fac decât să creeze noi conflicte între biserică și populație.

Și așa biserica Creștin-Ortodoxă din România are problemele ei, de la scandaluri interne ce țin de morală până la felul în care își strânge și cheltuiește banii enoriașilor.

O ieșire publică a unui reprezentant al bisericii care condiționează astfel acordarea Sfintei Împărtășanii de prezența la vot, este fundamental greșită. Până la urmă, decizia este a fiecăruia dintre noi daca mergem sau nu la vot. Prezența la referendum nu ne face mai creștini, cum și absența nu ne aruncă în ghearele necuratului.

Sfânta Biserică are o altă menire, nu aceea de a împărți si eticheta populația în buni sau răi. Trăim vremuri în care lumea se îndepărtează de biserica (asta o spun statisticile) iar o abordare cum este cea a preotului de mai sus nu face bine nimănui. Nici creștinului, care poate trăiește un moment de ezitare sau nu se regăsește în anumite atitudini ale preoților și nici bisericii care ar trebui sa fie mai deschisă și înțelegătoare, nu rigidă și răzbunătoare.

Oricum, considerăm atitudinea preotului total nepotrivită, venită într-un moment delicat prin care trece poporul român.

PUBLICITATE