NEAMȚ: Un pod din județul Neamț se poate prăbuși în orice moment (FOTO)

Un pod din județul Neamț se poate prăbuși în orice moment. De zeci de ani nu s-au mai făcut reparații, iar structura de rezistenţă este vizibil slăbită. Şoferii şi pietonii care trec prin Girov îşi riscă zilnic viaţa. Compania de Drumuri promite că anul acesta va începe lucrările de consolidare. – potrivit Antena 1

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Muncitorii Companiei de Drumuri nu pot să facă altceva decât reparații temporare, adică o mână de pietriş aruncat pe şosea. Fie ea şi provizorie, lucrarea nu consolidează podul vechi de 50 de ani. Una dintre gropi are are chiar un metru lungime.

Bucăţi de beton din stâlpii de susţinere se dezintegrează la o simplă atingere. Iar armătura din oţel este măcinată de rugină. Balustradele şi-au pierdut şi ele demult funcţia de protecţie.

Autorităţile spun că cer anual ajutor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. De fiecare dată, răspunsul este acelaşi. – conform Antena 1

În timpul ăsta, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, se laudă cu noi drumuri care vor fi făcute în Neamț. Printre promisiuni se află drumul Piatra-Neamț – Bacău și Bicaz – Poiana Largului.

Nu-i rău să promiți, dar măcar să o faci cu bun simț. Pentru că despre cele două drumuri s-au mai făcut promisiuni în urmă cu ani de zile. Despre drumul Piatra-Neamț – Bacău, chiar Ionel Arsene spunea că va fi făcut….acum vreo 3-4 ani.

Podul din Girov arată cum arată și nu putem spera decât ca lucrările să nu dureze la fel ca la podul de la Preluca.

foto: Facebook
PUBLICITATE