Neamț: Un pietrean, nominalizat „Omul anului în România” de către publicația PressOne

Pietreanul Radu Păltineanu, primul român care a traversat cele două Americi pe bicicletă, a fost nominalizată pentru premiul „Omul anului în România” de către publicația PressOne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit PressOne, în 2018 românii au fost mai scindați decât oricând în istoria recentă consemnată. De aceea, a venit cu zece nominalizări pentru „Omul anului 2018”. „Poate ideea unei Românii posibile, în care cei muncitori și talentați primesc ceea ce merită − recunoaștere și succes – ne mai ține împreună”, spun autorii.

Alpinist, cicloturist și blogger, Radu Păltineanu a terminat în 2018 o expediție solitară de traversare a celor două Americi pe bicicletă.

Expediția #cycletheamericas a început în 5 august 2015, în nordul peninsulei Alaska, și s-a încheiat după 32 de luni, pe 15 august 2018, la Ushuaia, în sudul Argentinei.

Radu Păltineanu este primul român care se supune acestei încercări extraordinare: 34.000 de kilometri pe bicicletă, prin 22 de țări și un teritoriu.

El se alătură astfel grupului select de atleţi români care dovedesc anduranță în condiții extreme, grup din care fac parte, printre alţii, Tibi Ușeriu, Avram Iancu, Horia Colibășanu sau Andrei Roșu. – notează PressOne

Printre ceilalți nominalizați se numără primarul Oradei, Ilie Bolojan, omul de afaceri Daniel Dines, fondatoarele asociației „Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, Cristina Neagu și echipa națională de handbal feminin, sportiva Simona Halep, cercetătorul Sergiu Pașca, Mișcarea civică „Vă Vedem din Sibiu”, scriitorul Andrei Pleșu și Asociația Tășuleasa Social.

Aceștia pot fi votați până duminică, 13 ianuarie 2019, la ora 24:00 – AICI.
PressOne precizează că sistemul de vot permite acordarea unui singur vot de la un IP, unei singure nominalizări, o singură dată.

PUBLICITATE