NEAMȚ: Un parc din Neamț, locul ideal pentru petrecerea timpului liber (FOTO)

Parcul municipal din Roman, unul dintre cele mai frumoase parcuri din zona Moldovei, atrage vizitatori din diverse localități, care se pot plimba cu barca și se pot bucura de liniștea zonei lacului sau de frumusețea insulei.

Parcul Municipal se află pe strada Ștefan cel Mare vizavi de gara din Roman. Parcul datează din anul 1906 și se întinde pe o suprafață de 13,3 hectare. A fost declarat în 1994 rezervaţie peisagistică ocrotită prin lege, motivat de diversitatea speciilor dendrologice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Parcul Municipal Roman se anunţă şi anul acesta un important pol de atracţie pentru amatorii de relaxare, mai ales că administraţia locală a invesit din nou pentru a-l igieniza şi a aduce noi facilităţi.

Insula Brâncuși

Insula este legată de restul parcului de un pod. Pe această insulă se află copiile operelor brâncușiene Masa Tăcerii și Coloana Fără Sfârșit. Acestea fiind luminate de timpul nopții de un proiector de culoare violet.

Insula Planeta Verde

Pe această insulă accesul este interzis și nu se poate ajunge decât cu barca neavând nici un pod. Pe această insulă trăiesc libere diferite specii de păsări: lebede, păuni, diferite specii de rațe exotice, diferite specii de porumbei , veverițe .Pentru aceste viețuitoare s-au amenajat adăposturi din cioate, cuști pe suprafața solului sau în copaci, corturi tip ca ale indienilor apași.

Insula cu Cascadă

Această insulă este legată de parc printr-un pod și este alcătuită din două părți una joasă unde se află alei cu bănci și una înaltă de pa care se revarsă o cascadă. Această parte înaltă este prevăzută și cu un observator de unde se pot observa îndeaproape viețuitoare de pe insula Planeta Verde precum și orice alt punct din parc. Aici sus se găsește o platformă betonată cu bănci și ghivece mari din lemn cu flori.

PUBLICITATE