Neamț: Un oraș din Neamț, primul din România care spune stop risipei alimentare

Începând cu luna noiembrie 2018, municipiul Roman devine primul oraș din România care va implementa un proiect ce are ca scop diminuarea risipei de alimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul „Romanul prețuiește mâncarea” este unul pilot, cu posibilitatea de a fi replicat în alte localități și ulterior chiar la nivel național. Statisticile arată că jumătate din deșeurile produse într-o gospodărie sunt deșeuri de alimente.

La acest moment ne propunem să realizăm campanii de informare a populației pentru ca aceasta să cumpere alimente în mod rațional, în funcție de necesități. De asemenea, ne dorim să atragem în proiect cadre didactice interesate să educe tânăra generație cu privire la diminuarea risipei alimentare.

O a treia componentă este realizarea unei baze de date care să pună la un loc donatorii de produse alimentare (în principal agenți economici) cu beneficiarii, ce pot fi centre de îngrijire bătrâni sau chiar persoane care nu au posibilități materiale de a-și asigura hrana. – a declarat primarul Lucian Micu

Este un pas important pe care Romanul îl face pentru a educa cetățenii, a diminua risipa alimentară și de a proteja mediul înconjurător.

PUBLICITATE