NEAMȚ: Un nou drum Piatra-Neamț – Bacău, cu fonduri europene (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat astăzi, la Piatra-Neamț, că în această lună Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va publica pe SEAP documentaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate al unui drum expres de la Piatra-Neamţ la Bacău.

Prin acest drum expres se va crea posibilitatea interconectării județului Neamț cu restul coridorului de autostrăzi care va fi construit, practic va crea un punct de dezvoltare economică a acestui județ. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am stabilit că documentația pentru studiul de fezabilitate va fi lansată în cursul acestei luni. Nu vreau să fac exerciţii de imagine, dar ţin la termene şi fiecare entitate care îşi asumă un termen să şi-l asume. Acesta este termenul asumat de domnul director Narcis Neaga (n.r. – director CNAIR). Aşteptăm să vedem concretizarea propriu-zisă a acestui obiectiv. – a spus Răzvan Cuc

Va fi un drum expres care va fi un drum nou, nu extinderea drumului național. Va face legătura cu centura Bacăului şi se va conecta la Coridorul 9. – a completat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Întrebat pe unde va trece drumul Piatra-Neamț – Bacău, ministrul Transporturilor a declarat că acest lucru va fi stabilit din studiul de fezabilitate și că va fi un proiect nou, pe fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Răzvan Cuc a mai spus că va fi reabilitat şi drumul naţional DN15 între Bicaz şi Poiana Largului.

Avem o soluţie care vine în ajutorul locuitorilor de pe raza acestui drum. Era gândită modernizarea şi reabilitarea drumului, dar au fost constatate 38 de puncte de calamităţi. Valoarea modernizării este de 284 milioane lei, iar cea a calamităţilor de 330 milioane lei, net superioară reabilitării. Am optat de comun acord ca săptămâna viitoare să demareze procedurile de invitaţii pentru firme pentru lucrări pe calamitate, este o procedură mult mai rapidă decât pentru modernizare, unde pot apărea contestaţii la licitaţii. „, a precizat ministrul Transporturilor.

Totodată, ministrul Răzvan Cuc a adăugat că, anul acesta, va fi ridicată pe SEAP documentaţia pentru atribuirea lucrării de modernizare a podului de la Girov şi va continua modernizarea podului de la Preluca, ambele fiind situate pe drumuri naţionale.

PUBLICITATE