Piatra-Neamț – Un jandarm a găsit portofelul unei persoane care urma să meargă la spital


Astăzi, 19 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, plutonierul adjutant şef Moaleş Neculai din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, aflându-se în timpul liber, a găsit un portofel într-un hipermarket de pe strada Bistriţei din municipiul Piatra Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acel moment, subofiţerul a verificat împreună cu un angajat al magazinului conţinutul portofelului în care se găseau aproximativ 500 de lei, un act de identitate, carduri şi alte acte ale numitului D.P. în vârsă de 50 de ani din municipiul Piatra Neamţ.

Jandarmul s-a deplasat la adresa din buletin şi a căutat persoana în cauză prin interfonul blocului în care locuia. În urma discuţiilor purtate cu bărbatul s-a constatat că acesta nu ştia de lipsa portofelului, ba mai mult decât atât, urma să meargă la spital pentru tratament de specialitate. Jandarmul i-a predat portofelul cu bunurile şi valorile găsite iar bărbatul i-a mulţumit pentru gestul făcut.

Militarul nu este la primul gest de acest gen. În cursul lunii iulie a anului trecut, acesta a găsit un telefon mobil pe holul Trezoreriei din Piatra Neamţ, iar după câteva momente a reuşit să identifice persoana în cauză şi i-a predat bunul.

De asemenea, tot în anul 2016, a intervenit pentru a acorda primul ajutor unei femei gravide, în vârstă de 30 de ani, care a leşinat pe holul Administraţiei Finanţelor Publice din Piatra Neamţ. Jandarmul a solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanţă şi împreună cu alte două persoane a ajutat femeia să rămână conştientă până la sosirea personalului specializat.

D.M.B.
PUBLICITATE