NEAMȚ: Un deputat de Neamț șochează! Vrea primari și președinți de CJ, elevi de 18 ani!

Deputatul USR Neamț, Iulian Bulai, șochează opinia publică cu un proiect legislativ pe care îl pregătește și prin care își dorește ca persoanele care au împlinit 18 sau 21 de ani să poată fi aleși primari, președinți de consilii județene sau consilieri locali.

Nu știm dacă este lipsă de ocupație sau dorința de a apărea în spațiul public cu orice năzdrăvănie, așa putem caracteriza proiectul la care Iulian Bulai, deputat USR, alături de alți doi parlamentari doresc să-l implementeze.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin intermediul unei postări pe pagina de socializare, Bulai consideră că există o nevoie de reformă a Constituției, prin care să se scadă la 18 sau 21 vârsta la care aleșii locali își pot depune candidatura, față de 23 cât este în prezent.

Cu alte cuvinte, un primar sau președinte de consiliu județean poate ajunge orice elev de liceu care a împlinit 18 ani.

Ce contează că încă ia alocație iar părinții îi pregătesc dimineața micul dejun și nici nu a plătit vreo factură în viața lui, conform celor de la USR, acesta poate fi un candidat valabil pentru alegerile locale.

În cazul în care inițiativa legislativă a deputatului USR Neamț va da roade, poate că ar trebui prevăzut ca alegerile locale pentru primari să nu pice în același timp cu Bacalaureatul, pentru că în luna iunie au loc, de obicei, ambele.

Sigur că „revoluția administrativă” a lui Iulian Bulai s-a lăsat cu mesaje negative pe pagina deputatului.

Iată unele dintre ele:

”Sub 23 gradul de maturizare al unui tânăr este încă redus. Abia termini o facultate. Nu zic ca nu sunt tineri de 18-20 talentați , creativi , valoroși dar sa conducă o comunitate,sa aibă o viziune de dezvoltare și administrare e total altceva. Terminați cu detaliile astea inutile și ocupati-va de probleme și derapaje reale ale societății noastre!”

”Până la 23 dacă te tii de școală abia ajungi să plătești o factura și vrem oameni școliți acolo sus.”

”Sigur n-ai picat si te-ai lovit la cap? Din punctul meu de vedere ar trebui sa aiba cel putin varsta la care a terminat niste studii superioare. La asta ar trebui sa va ganditi intai pentru ca in comunitati mai mici sunt pline consiliile locale de oameni cu 7 clase sau profesionale.”

Unii membri USR chiar l-au sfătuit să ceară o poziție a partidului înainte să iasă public cu așa:

”Sunt o fire optimistă care a fost întotdeauna de părere că tinerilor trebuie să li se acorde o sansă. Dar optimismul unora este dus la extrem. Poate ar fi indicat ca înainte să fie înaintată o asemenea aberație să fie consultați membrii USR,altfel populația o să creadă că suntem naivi cu toții!”

Postarea deputatului USR Iulian Bulai:

Ai sub 23 de ani și vrei să candidezi la alegerile locale? Nu poți. Constituția permite candidatura persoanelor cu vârsta de 23 de ani împliniți.

Astăzi este Ziua Constituției. Care are nevoie de modificare și reformă.

Împreună cu colegii mei, Radu Mihail și Cristian Iaz, pregătim o lege care să reducă pragul de vârstă pentru aleșii locali.

Voi ce credeți, care ar trebui să fie pragul de vârstă pentru aleșii locali?

18 ani sau 21 de ani?

Postarea deputatului USR Neamț, Iulian Bulai, poate fi citită aici: Facebook

PUBLICITATE