NEAMȚ: Un bărbat a murit și o femeie a fost rănită după ce s-au răsturnat cu căruța

Un eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane și rănirea alteia a avut loc ieri, în jurul orei 17:00, pe DJ 207 A, în afara localității Boghicea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că în timp ce un atelaj hipo, în care se afla un bărbat de 79 de ani și o femeie de 60 de ani (ambii din localitatea Boghicea), se deplasa pe DJ 207 A, în afara localității Boghicea, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe un teren arabil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se pare că hățurile erau legate de hulubele căruței și nimeni nu conducea atelajul hipo. La un moment dat, într-un sector de drum în pantă, nefiind cuplate frânele la atelaj, calul a luat-o la galop și s-au răsturnat cu căruța.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului și vătămarea corporală a femeii care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conform Serviciului de Ambulanță Județean, femeia a ajuns la spitalul din Roman cu diagnosticul: traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoștinței, plagă frontală, contuzie toraco-abdominală. 

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest femeia, rezultatul fiind pozitiv (peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat). Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

PUBLICITATE