Neamț: Umilințele trăite de o femeie din Neamț, devenită ”badantă” în Italia

Pro TV a demarat o campanie denumită “Sindromul Italia”. Femeile pleacă la muncă în Italia pentru câteva luni, cel mult un an, dar se trezesc că au trăit un deceniu sau două de umilinţe, printre străini. – notează stirileprotv.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Şi cum italienii sunt cel mai îmbătrânit popor de pe continent, româncele au devenit cea mai mare forţă de muncă în domeniul îngrijirii bătrânilor. Italienii le numesc badante şi o naţiune întreagă se bazează pe sprijinul lor.

Lenuţa Pralea este una din multele românce care au plecat de lângă familie ca să muncească în Italia, în Bologna. Femeia este de loc din Târgu-Neamţ. De 14 ani, însă, e în Peninsulă.

Are grijă de o bătrână cu demenţă senilă pe care o scoate zilnic în parc, iar duminica duce la biserică. Românca a devenit un fel de umbră a bătrânei, care nu este capabilă să se descurce singură.

În cele mai multe cazuri din Italia, fie bătrânul, fie copiii sau rudele lui le tratează înjositor, când văd femei din Estul Europei sau din Asia, care acceptă, pe bani relativ puţini, să fie la dispoziţia lor zi şi noapte. A simţit şi Lenuţa, la familia la care a lucrat acum câţiva ani, unde a avut grijă de soţia unui bătrân.

Acesta îi vorbea urât, spunându-i că ea este sclava lui şi că trebuie să fie sclavă şi în pat. Şi banii primiţi erau puţini, 400 de euro pe lună.

Reportajul în puteți vedea – AICI

sursa: stirileprotv.ro
PUBLICITATE