NEAMȚ: TT – Concursul de dramaturgie contemporană “Corneliu-Dan Borcia”

Teatrul Tineretului (TT) Piatra-Neamț dă startul concursului de dramaturgie contemporană care se adresează tinerilor autori (maxim 35 ani).

Căutăm texte nou-nouțe, nepublicate și nemontate, care să aibă la bază tema diversității și a toleranței în rândul tinerilor și care să se adreseze următoarelor categorii de public: 7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Știm, temele limitează de cele mai multe ori creația și probabil vă întrebați ce sunt diversitatea și toleranța peste care tot dăm. Nimic complicat.

Suntem de părere că lumea #SAFESPOTT a publicului țintă cuprinde din plin și tema pusă în discuție așa că go wild, go free, all in all it’s just another brick in the wall. – este mesajul Teatrului Tineretului

Trimite propunerile de texte până vineri 12 aprilie 2018, pe adresa de mail [email protected].

Juriul va fi compus din profesioniști de teatru și liceeni.

Vor fi alese trei texte câștigătoare, dintre care două vor fi montate la Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia” și unul la Sala Mare a Teatrului Tineretului Piatra Neamț.

Regizorii (22-35 ani) viitoarelor spectacole vor fi aleși în luna mai a acestui an în urma unui concurs de proiecte lansat pentru cele trei texte câștigătoare.

Spectacolele vor fi reprezentate sub forma unei stagiuni mobile în trei orașe din județul Neamț, în ideea dezvoltării unui public participativ – deci, o componentă esențială a proiectului o reprezintă discuțiile cu publicul ce vor avea loc la finalul fiecărei reprezentații.

Acestea vor fi moderate de către psihologi educaționali, sociologi și pedagogi, cu participarea elevilor instituțiilor educaționale partenere din fiecare localitate, având ca scop atât provocarea dialogului pe baza creației teatrale și a principiilor diversității și toleranței, cât și cercetarea sociologică privind relațiile interumane de la nivelul micro-comunităților abordate într-un context național și internațional din ce în ce mai nociv în ceea ce privește principiile mai sus enunțate.

Pe baza textelor selectate vor fi realizate, împreună cu liceenii instituțiilor educaționale partenere, o serie de instalații artistice în puncte cheie ale orașului Piatra Neamț.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SAFESPOTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii “Ion Creangă” Tîrgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, Liceul de Artă “Victor Brauner”, Colegiul Național “Roman Vodă”, Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Tîrgu Neamț.

#SAFESPOTT este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

PUBLICITATE