Neamț: Trupul copilului înecat în râul Siret, găsit de mama lui

În această dimineață (24 august), la ora 07:22, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, de mama copilului înecat în râul Siret că a văzut corpul copilului plutind la suprafața apei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat de apelant s-a deplasat un un echipaj de pompieri militari cu un autoturism de serviciu și o barcă pneumatică din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

Cadavrul a fost găsit în zona podului de la Gâdinți, fiind degajat și predat organelor de poliție.

Reamintim că miercuri, 22 august, în jurul orei 17:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Neamț a fost solicitat să intervină cu echipa de căutare-salvare a victimelor din mediul acvatic, pentru căutarea a unui copil de aproximativ 11 ani, posibil înecat în râul Siret, pe raza municipiului Roman.

La locul evenimentului s-au deplasat: un echipaj de pompieri cu o barcă pneumatică și un autoturism de serviciu din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Se efectuează căutări cu barca pneumatică.

Băiatul a plecat a scăldat împreună cu doi prieteni. Ajuns pe malul răului, acesta s-a grăbit să intre în apă, deşi o femeie care i-a văzut de la distanţa îi atenţionase de pericol.

Zona este una extrem de periculoasă, se formează virtejuri și e plină de gropi, iar pe alocuri apa poate măsura chiar şi 4 metri, susţin localnicii.

PUBLICITATE