NEAMȚ: Trimiși în judecată de DGA pentru că au încercat să mituiască polițiștii rutieri

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a două persoane fără calitate specială, cercetate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de dare de mită.

Dosarul a fost inițiat ca urmare a denunțului depus la D.G.A. – S.J.A. Neamț de către doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Neamţ – Serviciul Rutier- Biroul Drumuri Naţional şi Europene Bicaz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fapt la data de 31.05.2018, inculpatul Z.G. a oferit suma de 200 de lei celor doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Neamţ – Serviciul Rutier, pentru a nu dispune sancţionarea contravenţională a numitei Z.E.O., pentru conducerea unui autovehicul cu viteza de 87 km/h în localitate.
Fapta constituie infracţiunea de dare de mită.

Totodată la data de 19.06.2018, inculpatul B.I a oferit celor 2 agenţi de poliţie, sumele de 50 euro şi 200 lei, pentru a dispune aplicarea unei sancţiuni contravenţionale mai uşoare, fără suspendarea dreptului de a conduce, pentru  conducerea unui autovehicul cu viteza de 124 km/h în localitate.
Fapta constituie infracţiunea de dare de mită.

PUBLICITATE