Neamț: Trei misiuni de stingere incendii produse la coşuri de evacuare a fumului

Marți, 20.03.2018, la ora 12:04, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum în comuna Pipirig, sat Pluton.
La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, salvatorii fiind sprijiniți și de patru pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 3 metri pătraţi perete realizat din bârnă de lemn, aflat în apropierea coşului de evacuare a fumului.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de “efectul termic de la un coş de evacuare a fumului amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot în cursul zilei de marţi, 20 martie a.c., la ora 18:12, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum în municipiul Piatra Neamţ, str. 1 Decembrie 1918.
La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.
Ca urmare a producerii evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un “coş de fum necurăţat”.

Seara trecută, 20 martie a.c., la ora 19:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum în oraşul Roznov.
La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars cca. 0,5 metri pătraţi astereală din lemn şi s-a deteriorat coşul de evacuare a fumului.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de “scântei de la coşul de evacuare a fumului deteriorat”.

PUBLICITATE