NEAMȚ: Trei chinezi de la un magazin din Roznov, cercetați de polițiști

Trei chinezi sunt cercetați de polițiști pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Aceștia au desfășurat activități la un magazin din Roznov, deși erau în izolare la domiciliu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, în seara zilei de 24 februarie, în jurul orei 20.00, înainte de desfășurarea ședinței Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, conducerea Inspectoratului de Poliţie Județean Neamţ a fost sesizată de către Instituția Prefectului, cu privire la faptul că trei persoane din Republica Chineză, care deși se aflau în izolare voluntară la domiciliu, au fost observați, în cursul aceleași zile, în timp ce desfășurau activități la o societate comercială de pe raza orașului Roznov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma verificărilor efectuate în colaborare cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț a reieșit că cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 32 de ani, se aflau sub monitorizarea acestora.

Totodată, precizăm faptul că, la data de 12 februarie, cei în cauză ar fi pătruns pe teritoriul României, prin punctul de trecere al frontierei Aeroport Henry Coandă, punctul de plecare fiind China – Shanghai.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun.

PUBLICITATE