NEAMȚ: Transportul de persoane şi marfă, controlat de polițiști

Pe parcursul unei activități de control ce s-a desfăşurat timp de 7 zile,  poliţiştii rutieri din judeţul Neamț au verificat 382 de autovehicule destinate transportului de persoane şi marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 11 – 17 octombrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Neamț au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost verificate 131 de autovehicule destinate transportului public de persoane fiind aplicate 32 de sancțiuni, din care 11 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 2 pentru lipsa unor documente ale vehiculului și 7 abateri pentru încălcarea altor norme legislative.

De asemenea, poliţiştii au verificat 251 autovehicule de transport marfă, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate un număr de 138 de sancțiuni. 48 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 8 pentru defecțiuni tehnice, 1 pentru lipsa unor documente ale conducătorului auto, 3 pentru lipsa unor documente ale vehiculului iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

PUBLICITATE