NEAMȚ: „Trambulina” de pe Calea Romanului, la un pas de o tragedie (VIDEO)

„Trambulina” de pe Calea Romanului din municipiul Piatra-Neamț, așa cum îi spun mulți șoferi, este cea care, în urmă cu o săptămână, era cât pe ce sa provoace o tragedie. (vezi articolul AICI)

Evident că nu doar calitatea proastă a drumului ci și viteza excesivă a făcut ca un autoturism să sară peste scuarul verde din zona „OMV” și să ajungă pe partea cealaltă a drumului, unde a lovit o mașină, apoi s-a răsturnat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ne întrebam cu toții ce s-ar fi întâmplat dacă pe trecerea pentru pietoni, ori pe sensul de urcare pe Calea Romanului ar fi fost un grup de oameni. Am fi vorbit de o tragedie în adevăratul sens al cuvântului.

O tragedie care ar fi avut două cauze: una ar fi fost viteza, iar cealaltă ar fi fost calitatea proastă a drumului.

Dacă viteza mai poate fi controlată, nu același lucru putem spune despre calitatea drumului, care este de ani buni aceeași, cu denivelări periculoase și gropi.

În zona hașurată din poză, asfaltul este lăsat câțiva centimetri buni, lucru care face sa se rupă aderența la o viteză de peste 60-70km/h.

Nimeni nu face nimic de mulți ani în privința acelei denivelări, iar ca o ironie a sorții, un indicator „drum cu denivelări” este montat, probabil în glumă, la mai mulți metri, după ce treci de acea denivelare, aproape de stația „OMV”.

Dacă nici acel accident în care o mașină s-a răsturnat și a ajuns pe contrasens din cauza vitezei dar și a denivelării respective (cum apare în constatarea poliției rutiere) nu a făcut ca autoritățile locale să intervină imediat în refacerea carosabilului, înseamnă că trebuie să așteptăm ca următorul accident sa fie obligatoriu cu victime, pentru ca cineva să ia o măsură, care înseamnă câteva lopeți de mixtură asfaltică și un cilindru compactor.

PUBLICITATE