NEAMȚ: TIR lăsat fără „plăcuțe”, pentru că nu avea asigurare (FOTO)

Autovehiculele de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de poliţiştii rutieri.

Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 10 – 16 februarie 2020, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În urma controlului efectuat ieri în trafic, un șofer a fost găsit fără asigurare și având plăcuțe de înmatriculare neconforme. – notează stiripiatraneamt.ro

Polițiștii i-au reținut plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.