Neamț: Tânărul ars, transferat în Belgia cu o aeronavă MApN

Tânărul ars în urma unei exploziei de miercuri într-un apartament din Piatra-Neamţ este transferat la o clinică din Belgia cu ajutorul unei aeronave aparţinând MApN. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe aeroport îl așteaptă echipe pregătite cu medici și salvări pentru transferul la spital, lucru de care s-a ocupat personal inclusiv consulul României în Belgia. Alături de el se afla tatăl lui, care are doar hainele de pe el și buletinul.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează joi, 1 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iași – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii.

Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul rănitului.

Aeronava este operată de către un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz – comandant aeronavă, locotenent-comandorul Gabriel Udrescu – pilot și maistrul militar George Băltescu. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din locotenent-colonelul doctor Dragoș Tudose, plutonierul Elena Călin și plutonierul Georgel Grigore. – se arată în comunicatul MApN.

PUBLICITATE